skip to Main Content

Verschillende culturele instellingen ondersteunen Fair Saturday door op zaterdag 30 november een eigen programma te organiseren. Van dansworkshops tot unieke voorstellingen en kunstinstallaties; voor ieder wat wils!

Programma

Hotspots

Van 14:00 tot 17:00 uur
De binnenstad van Leeuwarden
Gratis toegang

In de Leeuwarder binnenstad kom je op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur pop-up optredens tegen bij de Brol en het Lombardplein. Deze optredens worden gemaakt en uitgevoerd door Friese dansdocenten, choreografen en hun leerlingen:

 • Djembé van APA Percussie
  Van samen Djembé spelen wordt iedereen vrolijk en enthousiast.
 • Hiphop en streetdance van URBANRAW Dansstudio
  Verschillende groepen jongens en meiden tussen 10 en 20 jaar laten je zien wat hiphop en streetdance is.
 • Moderne dans van De Meisjes
  Dansgroep De Meisjes is een kleurrijk gezelschap dat al 8 jaar onder leiding van choreograaf Marlien Seinstra danst. De voorstellingen van De Meisjes zijn altijd een combinatie van moderne dans en theater.
 • Klassiek ballet van Kunstencentrum Atrium Sneek
  Ook de gevorderde klassiek balletgroep van het Kunstencentrum Atrium te Sneek treedt op in de hotspots. De leerlingen zijn tussen de 13 en 18 jaar oud en dansen onder leiding van choreografe Jacqueline Veldhuis.
 • Kizomba door Rick Ho-A-Hing 
  Kizomba is een dans en muziekstijl die ontstond in de jaren ‘70 in Angola. Herkenbaar aan haar romantische en sensuele manier van dansen waarbij de vrouw licht tegen de man leunt en zich door hem laat leiden.
De Hotspots zijn een samenwerking tussen de Friese Dansdagen, Keunstwurk en Fair Saturday.

Sonic Embassy – Reverb | Media Art Festival & LUNA

Van 14:00 tot 23:00 uur
Klup de Dag (Nieuwestad 53)
Gratis toegang

Op uitnodiging van SEE Djerba 2019, ontwikkelde de gelegenheidsformatie LUNA COLLECTIVE een geluidsinstallatie die reageert op het thema Mixed Realities. ‘Thuis’ in Fryslân werden geluidsfragmenten opgenomen: een deurbel, wind, weidevogels, Fries-sprekers, zingende fans in het Cambuurstadion… De Tunesiërs werden gevraagd om voorwerpen te verzamelen die voor hen typisch ’thuis’ zijn. De uiteindelijke installatie bestond uit een eettafel met allerlei huishoudelijke objecten. Als die geopend werden, werd de installatie in gang gezet en klonken de typische geluiden uit Friesland.

Reverb
Tijdens het verblijf op Djerba heeft LUNA COLLECTIVE het publiek uitgenodigd om hun lokale geluiden te delen. Deze reisden mee terug naar Nederland en maken nu deel uit van een tweede editie van Sonic Embassy die te beleven is in de Westerkerk.

Dit programmaonderdeel is een samenwerking tussen Media Art Festival en Fair Saturday.

Dance Battle XL

Van 16:00 tot 17:00 uur
Foyer van Stadsschouwburg De Harmonie

Voor de zevende keer organiseert Kunstkade de DanceBattle, een groot dansproject voor de kinderen van groep 7 en het voortgezet onderwijs. De Dance Battle is een mooie kennismaking met dans die begint in de school. Tijdens de Friese Dansdag presenteren in De Harmonie acht scholen de gemaakte choreografieën in een battle.

Dit programmaonderdeel is een samenwerking tussen de Friese Dansdagen, Kunstkade en Fair Saturday.

Woe Blind Birds // Phantom Incentives

Kanselarij, Turfmarkt 11
Vanaf 15.30 uur
Gratis toegang, wel aanmelden via deze link

De Friese band Woe Blind Birds nodigt in Phantom Incentives uit om de interactie met ze aan te gaan rond de thematiek van de overprikkelde maatschappij. Speciaal voor Fair Saturday wordt deze show op de locatie van de Kelders in de Kanselarij geïnspireerd, wat leidt tot een unieke interdisciplinaire beleving. De toegang is gratis, graag wel even aanmelden.

UP! Talkshow – verhalen uit de stad

Grand Café Z
Zaterdag 30 november
Van 15.30 tot 16.30 uur
Gratis toegankelijk

Tijdens een speciale UP! talkshow op zaterdag 30 november in Grand Café Z presenteren zes cultuurmakers hoe zij zich zullen inzetten tegen eenzaamheid. In de talkshow interviewt presentator Roelof Lousma verschillende initiatiefnemers en deelnemers van maatschappelijke projecten, die zich inzetten om eenzaamheid te verminderen en ontmoeting in de wijk organiseren. Verhalen uit de stad, van jong en oud, komen hiermee tot leven. Zo vertelt Theo van der Molen van de Doarpstún Snakkerbuorren waarom de tuin zo belangrijk is als ontmoetingsplek. De zes winnaars van Over de drempel presenteren hun projecten en maken kans op een extra cash-injectie van het publiek én de jury. Op 30 november hebben ze jouw stem nodig om de publieksprijs van €1.000 in ontvangst te mogen nemen. Het Mienskipsorkest zorgt voor de muzikale omlijsting.

LOVE | Club Guy & Roni, GöteborgsOperans Danskompani

Vanaf 20:15 uur
Stadsschouwburg De Harmonie
Tickets €27,50 (incl. garderobe en pauzedrankje)

Een ontroerend en humoristisch portret van liefde in de 21ste eeuw. We verwachten van de grote liefde dat hij of zij een ideale sekspartner, een geweldige vader/moeder, een maatje en een soulmate en ook nog een beetje aantrekkelijk is. Zo’n iemand die met kop en schouders boven het ongelooflijk grote aanbod van mogelijke partners uitsteekt en alle FOMO (Fear Of Missing Out) doet verdwijnen. Maar onze verwachtingen van de liefde zijn misschien wel heel hoog. Want wie heeft er eigenlijk een perfecte partner? Jij?

Deze programmering is een samenwerking tussen de Friese Dansdagen, Stadsschouwburg De Harmonie en Fair Saturday.
LOVE | Club Guy & Roni

Wilde Winter Markt

Vijzelstraat in Leeuwarden
Gratis toegang

Chantal Melching is met De Wilde Winkel een nieuwe sociaal ondernemer op de Vijzelstraat! De Wilde Winkel organiseert samen met andere ondernemers uit de buurt een Wilde Winter Markt, een markt met een duurzaam karakter.

Meedoen met de Wilde Winter Markt?
Voor De Wilde Winter Markt op 30 november 2019 zijn ze nog opzoek naar creatieve duurzame makers. Stuur bij interesse om deel te nemen een email met een omschrijving en foto van jouw product plus een foto van jezelf.

Raze om Protters | Tryater

Nog t/m 11 december
Diverse locaties in Fryslân

In deze aandoenlijke theatervoorstelling word je gegijzeld door Doede – maar maak je geen zorgen, hij heeft geen kwaad in de zin. Hij wil alleen maar heel graag dat je even luistert -. Hij neemt je mee in zijn wereld, in zijn dromen, langs de paden van zijn onvrede, eenzaamheid en verlangens.

Dit programmaonderdeel is een samenwerking tussen Tryater en Fair Saturday.
Raze om Protters - Tryater

Op zaterdag 30 november is er zoveel te doen, te zien en te beleven in Leeuwarden! Bekijk hier het volledige programma.

Back To Top